’t Gebouw

Sociaal Cultureel Centrum ‘t Gebouw

Algemeen
Aan het begin rechts van de Kerkebogerd staat het Sociaal Cultureel Centrum dat we binnen het dorp ’t Gebouw noemen. De ruimte is eigendom van de Gemeente Houten en de exploitatie valt onder de verantwoordelijkheid van een bestuur bestaande uit 5 dorpsgenoten. Bij exploitatie kunt u denken aan bijv. het  onderhoud, het regelen van gebruik en verhuur en de reglementen.

Ruimtes
In ’t Gebouw zijn twee verschillende ruimten, de grote zaal voor maximaal 80 personen en de kleine voor ca. 30. Beide ruimten zijn in 2018 gerenoveerd en aangepast aan een hedendaags gebruik, zoals een groot beeldscherm en wifi. Verder is er een goed geoutilleerde keuken met 2 koffiemachines, koffie- en theekannen, waterkoker, afwasmachine, grote keramische kookplaat, combi magnetronoven, koelkast, glaswerk, servies en bestek. In de grote zaal is een geluidsinstallatie aanwezig die op een laptop of smartphone kan worden aangesloten om uw eigen muziek te draaien of CD’s af te spelen.
’t Gebouw wordt verhuurd zonder horecafacilitering, d.w.z. dat de gebruiker zelf zorgt voor eten en drinken. Het gebouw is schoon als u aankomt en u zorgt er zelf voor dat het ook weer schoon is als u weggaat.

Activiteiten
Enkele voorbeelden van activiteiten die in ’t Gebouw plaatsvinden,  zijn:  yoga, naaicursus, Houten & Co. (voorheen Welzijn Ouderen), klaverjassen, jeu-de-boules wedstrijdjes (buiten naast ’t Gebouw), herhalingscursus voor de AED groep, koffieochtend, zondagsschool, repetities Lysenko koor, cursussen, vergaderingen voor het werk, voorlichtingsavonden van de Gemeente, activiteiten vanuit De Zonnebloem en stembureau. Ook soms particuliere feestjes.
De praktijk leert dat particuliere feestjes het meest gevoelig zijn voor kritiek uit de buurt. Denkt u aan overlast door parkeren en geluid. Er is dan ook een terughoudend beleid met verhuur voor feestjes. Tegelijkertijd zijn de inkomsten uit verhuur wel nodig om de exploitatie rond te krijgen en daarmee de continuïteit van het gebruik van ’t Gebouw te kunnen garanderen. Bij particuliere verhuur wordt de voorkeur gegeven aan inwoners van Tull en ’t Waal.

Beheer
De beheerder van ’t Gebouw is Corina Huiden, Waalseweg 24, 3999 NS Tull en ’ t Waal. Zij is net als de bestuursleden vrijwilliger, heeft haar eigen dagelijks werk en is dus niet altijd direct beschikbaar. Wanneer u vragen heeft over gebruik en huur, kunt u haar bereiken via de mail: tgebouw@outlook.com 
Laat uw telefoonnr. achter, dan zal zij u binnen 24 uur terugbellen.

De voorzitter van de vereniging die het gebouw exploiteert, is Jurrie de Vos, email: Waalsewetering@casema.nl  Tel: 06 80077641

De jeu-de-boules-baan naast het Gebouw

Elke eerste woensdag van de maand tussen 14.30 en 16.00 uur is het koffiemiddag in ‘t Gebouw van Tull en ’t Waal.
Elke 1e woensdag van de maand gezellig bijkletsen van 14.30 – 16.00 uur met koffie (of thee) en natuurlijk wat lekkers erbij. Wij zouden het heel fijn vinden daarbij ook de nodige Schalkwijkers te ontmoeten, zodat er wat meer uitwisseling tussen de dorpen kan ontstaan. Dus: WEES WELKOM!!

Aarzel niet en kom eens kennismaken.
Een team van vrijwilligers staat voor u klaar:
Wilma Alkema, Lia van Miltenburg, Natascha Verbree, Trees van der Vlist, Vera van der Land. Wil je ook meedoen als vrijwilliger aan onze koffieschenk-ploeg? We kunnen altijd extra handjes gebruiken.
Laat het ons weten en bel 06 24 46 18 54.
Tot ziens elke 1e woensdag van de maand!

2023
4 januari
1 februari
1 maart
5 april
3 mei
7 juni
5 juli
2 augustus
enz.